woensdag, 30. november 2011 - 19:59

Negen aanhoudingen bij controle op veerboot

IJmuiden

Samenwerkende overheidsdiensten hebben dinsdag 29 november in IJmuiden voor vertrek van de veerboot IJmuiden – Newcastle negen personen, allen Engelsen, aangehouden voor het bezit en uitvoer van verdovende middelen.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD), politie Kennemerland, de Koninklijke Marechaussee, Douane en de Belastingdienst controleerden in de vertrekhal maar ook op het buitenterrein passagiers, personenauto’s en vrachtverkeer. Daarbij is onder ander gebruik gemaakt van een drugshond en een speciale vrachtwagenscan.

Door de drugshond werden acht personen geselecteerd die bij controle ook allen in het bezit van verdovende middelen bleken te zijn. Zes personen kregen nadat ze hun marihuana hadden afgestaan een schikking aangeboden. Drie van hen betaalden samen 352 euro. De andere drie konden niet betalen en krijgen hun rekening thuis gestuurd. Bij twee personen trof de politie zogenaamde ‘body-packs’ aan. Pakjes marihuana op het lichaam van in totaal 1,3 kg. Deze twee Engelsen en een derde, die geen drugs vervoerde maar zeker betrokken was bij de zaak, werden in verzekering gesteld. Vandaag zijn ze weer in vrijheid gesteld met een zogenaamde ‘dagvaarding in persoon’ (DIP) op zak. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. Door de Belastingdienst is voor 700 euro achterstallig belastinggeld geïnd.
Provincie:
Tag(s):