woensdag, 17. augustus 2011 - 13:51

Negeren stopteken eindigt in aanrijding met politieauto

Lelystad

Een 21-jarige man uit Lelystad is dinsdagmiddag aangehouden nadat hij zonder helm op een bromfiets reed en na een stopteken van de politie te hebben genegeerd tegen een politieauto reed. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Agenten zagen dinsdagmiddag hoe de bromfietser zonder helm op Wold reed en gaven hem een stopteken. Bij het zien van de politieauto gaf de bromfietser volgas en ging hij er vandoor.

Via trottoirs reed de bestuurder het Woldpark in. De agenten wisten via een andere route de bromfietser te volgen. Nabij de Kustendreef reed de bromfietser over het gras de rijbaan op maar verloor vermoedelijk de macht over het stuur. Daarbij reed de man tegen de rechter achterzijde van de politieauto aan.

De bestuurder werd aangehouden en bleek ongedeerd. De bromfiets was voorzien van valse kentekenplaten en bleek niet verzekerd. Onderzoek wees uit dat de Rijksdienst voor het Wegverkeer de bromfiets al enige tijd geleden had geschorst.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden zonder helm, rijden met valse kentekenplaten, geen geldige verzekering, gevaarlijk rijgedrag en negeren van een stopteken.

De bromfiets is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):