dinsdag, 1. maart 2011 - 15:44

Nepagenten compleet in uniform aangehouden

Etten-Leur

De politie heeft dinsdagmorgen een 27-jarige man uit Etten-Leur en zijn 24-jarige vriendin uit Lelystad gearresteerd wegens diefstal cq oplichting. Ze werden in hun woonplaatsen aangehouden en ingesloten op het bureau in Breda.

Het tweetal wordt ervan verdacht op zondagavond 5 december 2010 op de A16 een 27-jarige Spanjaard en een 34-jarige Duitser in totaal 1650 euro afhandig te hebben gemaakt. De twee verdachten deden zich voor als politieagenten - compleet in uniform - en zetten de Spanjaard die achter het stuur zat, ter hoogte van Moerdijk aan de kant. Vervolgens vertelden de nepagenten dat de Spanjaard te hard gereden en dat hij een boete kreeg. Daarbij namen ze ook nog geld van de Duitser 'in beslag', omdat dit volgens hen wel vals zou kunnen zijn. Toen de Spanjaard en de Duitser onraad roken en 112 wilden bellen, gingen de nepagenten er snel vandoor met het geld.

De buitenlanders noteerden het signalement van de nepagenten en het kenteken van hun auto en op die manier kwam de politie op het spoor van de twee verdachten. Het vermoeden bestaat dat het tweetal nog diverse andere malen op soortgelijke wijze heeft gewerkt en buitenlandse bestuurders zo geld afhandig heeft gemaakt. Op vier adressen in Lelystad, Etten-Leur, Gilze en Breda hebben rechercheurs van het district Bergen op Zoom, waar deze zaak draait, zoekingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):