vrijdag, 25. februari 2011 - 11:27

Nepdealer achtervolgd door boze klanten

Maarssen

Een motoragent stond in de nacht van donderdag op vrijdag ter hoogte van Maarssen op de oprit naar de Rijksweg A2, richting Amsterdam. Hij zag dat een auto met hoge snelheid vanaf de Zuilense Ring de oprit opreed en dat vlak achter deze auto een andere auto reed. De agent zag dat de tweede auto door de te hoge snelheid uit de bocht vloog, tegen de vangrail botste en tot stilstand kwam.

De eerste automobilist, een 25-jarige man uit Vleuten, stopte bij de motoragent en verklaarde door de tweede auto te zijn achtervolgd en door de inzittenden met een vuurwapen te zijn bedreigd.

De bestuurder van de tweede auto reed zijn beschadigde auto de vluchtstrook op. De motoragent riep de assistentie van andere politie-eenheden in. Beide inzittenden van de tweede auto, een 48-jarige man uit Heemskerk en een 25-jarige Roemeen, werden onder schot gehouden en vervolgens geboeid.

In de auto van de verdachten troffen de agenten geen vuurwapen aan. Wel zagen zij een pakje onder de auto liggen, waarin mogelijk (nep)drugs zaten. Eén van de verdachten verklaarde dat de Vleutenaar een (nep)dealer was en hun had opgelicht. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. De Vleutenaar deed aangifte van bedreiging. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.
Provincie:
Tag(s):