dinsdag, 19. april 2011 - 21:26

Neppolitie slaat voor de 3e maal toe; Porsche ontvreemd

Baarlo

In Limburg is voor de derde keer in korte tijd een automobilist slachtoffer geworden van carjacking door nepagenten. Na Midden-Limburg werd nu een voertuig ontvreemd in Baarlo (Noord-Limburg), zo meldt de politie.

Een 41-jarige bestuurder uit Helden reed maandagavond rond 23.00 uur in zijn auto (Porsche Cayenne) over de Middenpeelweg net voor de afslag Zandberg ter hoogte van Baarlo, toen hij door een auto werd ingehaald. Dit voertuig toonde even later de lichtbalk 'stop politie', waarna de bestuurder de auto volgde richting De Meeren.

Op De Meeren stapte uit het voertuig een man die een politie-uniform droeg. Het is niet bekend of het hier om een echt of nepuniform ging. De man vroeg naar het kenteken- en rijbewijs en stapte even later in het voertuig, startte het en reed met hoge snelheid weg over De Meeren in onbekende richting. De andere dader ging er ook vandoor met zijn voertuig, een donkerkleurige Opel Astra.

Even later, rond 01.00 uur, werd de gestolen personenauto door middel van Track & Trace teruggevonden op de Herenvennenweg in Weert. De politie is nog op zoek naar de daders.

Dit is de derde carjacking in twee weken tijd. Het politieonderzoek naar deze methode van autodiefstal (carjacking) loopt. De politie adviseert bestuurders om alert te zijn op deze methode van diefstal.
Provincie:
Tag(s):