vrijdag, 29. april 2011 - 16:45

Niet ontstoken paasbulten moeten toch worden verwijderd in Coevorden

Coevorden

De paasbulten in de gemeente Coevorden mogen dit seizoen definitief niet meer opgebrand worden. Dit heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt.

‘De reden hier voor is de aanhoudende droogte en de grote kans op natuurbranden’, meldt de gemeente. De verleende ontheffingen voor de paasvuren worden nu definitief ingetrokken. Alle houders van zo’n ontheffing zijn hierover door de gemeente geïnformeerd.

Op donderdag voor Pasen heeft de gemeente Coevorden besloten om geen toestemming te geven voor het branden van paasvuren in verband met het brandgevaar voor de omgeving.

Leter tijdstip
De opgebouwde paasbulten mochten gehandhaafd blijven zodat deze op een later tijdstip eventueel alsnog opgebrand konden worden. Door de Brandweer Drenthe is nu aangegeven dat er een verhoogde kans op natuurbranden bestaat door de aanhoudende droogte, waardoor het niet verantwoord is om open vuur te branden.

Gratis storten
Het gevolg is dat de paasbulten nu opgeruimd moeten worden. De houders van een ontheffing hebben hierover bericht ontvangen van de gemeente. Zij moeten de opgebouwde bulten binnen drie weken opruimen en kunnen het groenafval gratis storten bij de milieustraten. Dat kan alleen op vertoon van de brief die zij van de gemeente hebben ontvangen bij één van de Area Milieustraten in de gemeente Coevorden, Kieveen 4 in Zweeloo en Morseweg 2 in Coevorden.
Provincie:
Tag(s):