donderdag, 14. april 2011 - 19:27

Nieuw gebouw operationele diensten De Koegors in Terneuzen opent deuren

Terneuzen

Het nieuwe gebouw voor operationele diensten De Koegors in Terneuzen wordt vrijdag officieel geopend. Aanstaande zaterdag is het gebouw door iedereen tijdens de open dag te bezichtigen.

Het markante gebouw van ruim tienduizend vierkante meter is de nieuwe uitvalsbasis voor de buitendienst van de gemeente Terneuzen, de brandweer Terneuzen en de ambulancedienst van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. De Koegors biedt plaats aan talrijk materieel en ongeveer tweehonderd medewerkers waarvan het grootste deel voor de gemeentelijke buitendienst werkt.

In het ontwerp van het gebouw, van architect Evert van Kampen, komen de voor de gebruikers belangrijke thema’s naar voren als ‘waakzaamheid’, ‘veiligheid’, ‘transparantie’ en ‘trots’. Achter de markante vlammengevel gaan vele werkruimtes en kantoren schuil met op de begane grond onder meer de ruimtes voor materieel. Naast het hoofdgebouw zijn omvangrijke loodsen gebouwd voor de vele gemeentelijke voertuigen, diverse werkplaatsen, een wasstraat en opslag van materiaal zoals strooizout.

Het gebouw maakt een nauwere samenwerking mogelijk tussen de verschillende operationele diensten. Door de gezamenlijke huisvesting is het niet meer nodig vanuit veel dislocaties te werken en kunnen ruimtes efficiënter benut worden. Daarnaast kan gemakkelijker kennis en ervaring worden gedeeld.

Zaterdag 16 april 2011: open dag
Iedereen die dat wil, kan tijdens de open dag op zaterdag 16 april een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. De open dag biedt jong en oud een uitgelezen kans het gebouw en het uiteenlopende materieel eens van dichtbij te bekijken. Van trekker tot brandweerwagen, van zoutstrooier tot brandweerpak, van ambulance tot hoogwerker en nog veel meer zoals de speciale glijbanen die de brandweer gebruikt. Tijdens de open dag zijn er uiteenlopende demonstraties van het materieel.

De open dag is van 10.00 uur tot 16.00 uur. Let op: parkeren met de auto bij het gebouw zelf aan de Koegorsstraat in Terneuzen is die dag niet mogelijk. Meer informatie over de parkeerplaatsen in Terneuzen en het speciale gratis pendelbusvervoer is te vinden op www.terneuzen.nl of in de gemeentelijke informatiepagina’s in het Zeeuwsch Vlaams Advertentieblad.
Provincie:
Tag(s):