woensdag, 7. december 2011 - 9:59

Nieuw Havenkwartier wordt bruisend toeristisch hart van Blauwestad

Oldambt

Blauwestad investeert in een nieuw havenkwartier. Dit komt pal achter het huidige kantorengebouw (de zogenaamde “rode rups”) te liggen.

Het havenkwartier wordt met een haven van 130 ligplaatsen, diverse aanlegsteigers, een multifunctioneel gebouw met restaurant én uitkijktoren, een havenkantoor, een douche- en toiletgebouw, een nieuw verkoopcentrum en het projectbureau hét kloppend hart van Blauwestad.

De Provincie Groningen en de gemeente Oldambt – de publieke partners in het project Blauwestad – verwachten dat het toerisme in en rond Blauwestad met deze investering van ca. 3 miljoen euro een flinke kwaliteitsimpuls krijgt.

Tevens wordt de nieuwe haven uitgerust met aanlegplaatsen met een boulevardachtige aankleding (300 meter wandelpromenade) en er worden een speelweide, een strand, ruiterpaden en een evenementen-terrein aangelegd met parkeerplaatsen. Om e.e.a. te kunnen realiseren zal het markante rode gebouw afgebroken worden. De organisatie is in overleg om het gebouw elders in de provincie een nieuwe plek en functie te geven.

Foto: pvanb architecten
Provincie:
Tag(s):