vrijdag, 11. november 2011 - 17:49

Nieuw initiatief in Rotterdamse wijk: jongeren in blauw

Rotterdam

Aanstaande dinsdag, 15 november, worden tijdens de Stuurgroep Tarwewijk de deelnemers van het project Jong Burger Blauw voorgesteld. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Jong Burger Blauw
Jong Burger Blauw is een nieuw buurtpreventie-project, waarbij jongeren uit de Tarwewijk zich vrijwillig inzetten voor de veiligheid in hun eigen woonwijk.

Het project is een initiatief van de politie Rotterdam-Rijnmond. Enthousiaste en gemotiveerde jongeren werken samen aan een veilige en sfeervolle woonwijk. Zij zullen vanaf 15 november, wekelijks op donderdag, surveilleren in de Tarwewijk om zodoende overlast en strafbare feiten te verminderen of tegen te gaan.

Dit gebeurt onder begeleiding van politie en jongerenwerkers. Er wordt van de jonge-ren verwacht dat zij ook op eigen initiatief in actie komen bij overlastgevende situaties, door bijvoor-beeld mensen aan te spreken op hun gedrag.

Cursus
Hiervoor hebben de jongeren met succes een cursus gevolgd. Naast deze cursus, krijgen alle deelnemende jongeren een coachingstraject aangeboden. Het hoofddoel van dit project is namelijk jongeren positief stimuleren om ze zo naar scholing en werk toe te leiden.

In totaal doen er tien jongeren, in de leeftijd van 16 tot 23 jaar, mee aan dit project. Op dinsdag 15 november zullen zij gepresenteerd worden tijdens de Stuurgroep Tarwewijk, in het Millinxparkhuis aan de Millinxstraat 69. Aanvang om 18.00 uur. Burgemeester Aboutaleb zal de certificaten uitreiken aan de jongeren.
Provincie:
Tag(s):