zaterdag, 24. december 2011 - 12:16 Update: 08-07-2014 0:55

Nieuwe Ajax-voorzitter: 'Ajax heeft Cruijff gekozen'

Johan Cruijff heeft de machtsstrijd bij Ajax in zijn voordeel beslist. Dat zegt Hennie Henrichs, de nieuwe voorzitter van de bestuursraad van de Amsterdammers.

"Dat heb ik de leden ook heel goed duidelijk gemaakt. De club heeft voor Cruijff gekozen. Dat ligt ook vast en heeft mijn zegen." Opmerkelijk is dat van Henrichs in de eerste instantie werd gedacht dat hij anti-Cruijff zou zijn. De hoofdpersoon in kwestie zelf weerspreekt dat. "Sommige leden weten dat ik er juist alles aan heb gedaan om Cruijff voor de club te behouden. Daar was geen woord Spaans bij. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de ledenraad het standpunt van de vereniging Ajax kenbaar gemaakt. Die lijn van de ledenraad zullen we volgen", aldus de preses tegenover De Telegraaf.

Bij Ajax vervangt de bestuursraad, waarin in totaal zeven bestuurders plaatsnemen, het bestuur en de ledenraad. De Raad van Commissarissen van Ajax, bestaande uit Cruijff, Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer, zal naar huis worden gestuurd. Daarna zal de visie van Cruijff door de gelederen van Ajax gaan stromen. De legendarische nummer veertien zal naar alle waarschijnlijkheid actief blijven als adviseur.
Categorie:
Tag(s):