maandag, 23. mei 2011 - 15:48

Nieuwe fietsbruggen Buitenring in gebruik genomen

Almere

Afgelopen zaterdag heeft wethouder Berdien Steunenberg de twee nieuwe fietsbruggen over de Buitenring geopend. Dit heeft de gemeente Almere maandag laten weten.

De wethouder is blij met de nieuwe fietsbruggen: “Samen met de in 2008 aangelegde fietsbrug bij station De Oostvaarders vormen deze twee markante fietsbruggen een prettige verbinding tussen stad en natuur, tussen Almere Buiten en het Kotterbos en de Oostvaardersplassen. Voortaan kunnen fietsers, wandelaars, hardlopers, skaters gemakkelijk van de ene naar de andere kant. De drukke Buitenring is geen barrière meer.”

Voorafgaand aan de feestelijke opening was het hele gebied rondom de nieuwe fietsbruggen het decor van diverse activiteiten. Zo waren er voor deze dag speciale stempelkaartroutes uitgezet om een mooie tocht te maken door de Stripheldenbuurt, de Eilandenbuurt, het Kotterbos en de Oostvaardersplassen. Wie zijn volle stempelkaart inleverde, maakte bovendien kans op diverse mooie prijzen.

Een grote groep wandelaars en fietsers van jong tot oud hebben hier met veel plezier gebruik van gemaakt. Extra opvallend waren de ongeveer twintig fietsers van Fiets & Geniet 55+ allen getooid in rood-wit-blauwe shirts van de Fiets Race & Toer Club Almere (FRTC).

Voorop reed de 86-jarige mevrouw Tine van den Beekvierel, die als oudste actieve lid wekelijks een fietstocht maakt van 40 tot 80 kilometer.
Provincie:
Tag(s):