woensdag, 16. november 2011 - 20:06 Update: 08-07-2014 0:29

Nieuwe Jaguar XKR-S Convertible maakt Europees debuut op Miljonair Fair

Tijdens de Los Angeles Auto Show op 16 november presenteert Jaguar de nieuwe XKR-S Convertible. De Europese primeur van dit ultrasportieve topmodel van Jaguar staat gepland tijdens de aankomende Miljonair Fair, van 8 tot en met 12 december in de Amsterdam RAI.

In navolging van de spectaculaire XKR-S Coupé introduceert Jaguar nu ook de XKR-S Convertible, een volbloed open Gran Turismo die het hart van elke autoliefhebber sneller doet kloppen. Als sportieve top binnen het gamma geven beide modellen Jaguar toegang tot de exclusieve klasse van supersportauto’s.

Hiervoor is de befaamde 5.0 liter Supercharged V8 benzinemotor verantwoordelijk, die dankzij andere software in het injectiesysteem en een Performance Active uitlaatsysteem een vermogen ontwikkelt van 550 pk, gecombineerd met een even indrukwekkend maximum koppel van 680 Nm. Met deze fraaie cijfers accelereert de XKR-S Convertible vanuit stilstand in slechts 4,4 seconden naar 100 km/u, tot een elektronisch begrensde topsnelheid van 300 km/u.

Om weerstand te kunnen bieden aan dit enorme potentieel werd de bestaande wielophanging van de Jaguar XK op een aantal punten doorontwikkeld. Zo beschikt de XKR-S Convertible over nieuw ontwikkelde scharniergewrichten voor de voorwielophanging, een andere geometrie voor de achterwielophanging en stuggere veren en schokbrekers. In combinatie met een verbeterd Adaptive Dynamics systeem leidt dit tot een superieur, lichtvoetiger weggedrag dat kenmerkend is voor het Jaguar rijcomfort.

Ook op het gebied van aerodynamica heeft de XKR-S Convertible na intensieve tests op het circuit en in de windtunnel een aantal weloverwogen aanpassingen ondergaan. Net als de XKR-S Coupé is ook de Convertible herkenbaar aan een nieuw ontworpen voorbumper met een uit carbon fibre vervaardigde aero-splitter, terwijl aan de achterzijde een subtiele achterspoiler en onderspoiler zorgen voor een optimale luchtgeleiding. Andere opvallende accenten zijn de hoogglans zwart afgewerkte sierlijsten en nieuwe, donkergepolijste 20” Vulcan velgen van gesmeed aluminium, met daarachter in rood of gunmetal uitgevoerde Jaguar High Performance remklauwen.

Het uitgesproken sportieve karakter van het exterieur is ook zichtbaar aanwezig in het interieur. Zo is de XKR-S Convertible voorzien van 16-voudig elektrisch verstelbare Jaguar Performance sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en uitsparingen voor een vierpuntsgordel. Verhoogde opstaande randen langs de zitting en rugleuning bieden bovendien meer zijdelingse steun om de bestuurder en voorpassagier in snelle bochten stevig op hun plaats te houden. De sportieve ambiance in het interieur wordt verder versterkt door de lederen accenten met carboneffect op de stoelen, gecombineerd met contrasterende micro-piping.

De nieuwe Jaguar XKR-S Convertible is van 8 tot en met 12 december te zien op de Miljonair Fair in de Amsterdam RAI. Prijzen zijn nog niet bekend.
Categorie:
Tag(s):