vrijdag, 27. mei 2011 - 9:54

Nieuwe kinderburgemeester wil 'Er op uit'

Tijdens de Leeuwarder Kinderraad 2011 is donderdagmiddag 26 mei het plan van OBS De Wester met het voorstel ‘Er op uit’ als winnaar uit de bus gekomen. Lucas Broers, ook van OBS De Wester, is gekozen tot nieuwe kinderburgemeester van Leeuwarden.

Het was erg spannend wie de winnaar van de scholenwedstrijd zou worden en 5.000 euro zou ontvangen om het voorstel uit te voeren. Tussen de eerste, tweede en derde plaats zat namelijk telkens maar één stem verschil! OBS De Wester ging er met de beker vandoor. Met hun plan ‘Er op uit’ willen ze een leskist door PABO-studenten laten ontwikkelen met vragen, opdrachten en materialen. De leskist kan worden uitgeleend aan scholen voor een speurtocht door het Leeuwarder Bos met als doel bewuster te worden van de natuur. De route kunnen de scholen koppelen aan de natuurles of geschiedenisles.

De vakjury, bestaande uit de voormalige kinderburgemeester Boris Zoon, voormalig loco-kinderburgemeester Jerro Boutius en raadslid Jelmer Staal, koos Lucas Broers als kinderburgemeester. De jury koos Lucas omdat hij zelfverzekerd overkwam en sterk was in presentatie én debat. Lucas: ‘Ik had het niet verwacht, maar vind het heel leuk. Hopelijk gaat het met tijd lukken, want ik sport ook nog heel erg veel!.’ Gelukkig is er ook een nieuwe loco-kinderburgemeester die Lucas kan vervangen. Dat werd Demi Rauwerda van de Willem Alexanderschool. Binnenkort hebben beide een afspraak met burgemeester Crone om verder kennis te maken.

Andere scholen die dit jaar meededen aan de Kinderraad waren CBS De Arke, de Willem Alexanderschool, OBS De Wielen en de Leeuwarder Schoolvereniging.
Provincie:
Tag(s):