dinsdag, 10. mei 2011 - 16:10

Nieuwe oefenlocatie bedrijfsbrandweer UMCU

Utrecht

Dinsdag opent het UMC Utrecht een Fire Safety Training Center. Deze nieuwe unieke oefenlocatie biedt de bedrijfsbrandweer van het UMC Utrecht de mogelijkheid om te oefenen voor brandsituaties in het ziekenhuis. Het UMC Utrecht is het enige ziekenhuis in Nederland met een eigen brandweer.

In het nieuwe Fire Safety Training Center is een complete operatiekamer nagebouwd om hele realistische situaties te trainen. Een ander deel van het complex is ingericht om te oefenen voor brand in een kantooromgeving.

Commandant van de bedrijfsbrandweer Jan Linnebank is erg blij met deze nieuwe voorzieningen. “We zijn blij dat we op deze manier nog beter kunnen werken aan de veiligheid van patiënten en medewerkers.”

De bedrijfsbrandweer van het UMC Utrecht bestaat uit ruim vijftig beroepskrachten en vrijwilligers. Zij zijn allemaal opgeleid en getraind volgens de richtlijnen die gelden voor alle brandweerkorpsen. Daarnaast zijn er specifieke oefenavonden om volledig op de hoogte te zijn van het complexe gebouw. De bedrijfsbrandweer staat 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat.

Het UMC Utrecht Fire Safety Training Center kan naast de bedrijfsbrandweer voor meer doeleinden worden gebruikt. Zo krijgen nieuwe medewerkers van het UMC Utrecht er een brandinstructie en het wordt ook mogelijk dat andere zorginstellingen er oefeningen kunnen houden.
Provincie:
Tag(s):