dinsdag, 19. april 2011 - 13:33

Nieuwe subsidieregeling voor Noord-Nederland

Regio

Goed nieuws voor particuliere woningeigenaren in Noord-Nederland die hun huis energiezuiniger willen maken! De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe openen dinsdag een subsidieregeling voor particuliere woningeigenaren die energie willen besparen. Zij kunnen via deze regeling duizend euro krijgen als zij hun woning energiezuiniger maken. De drie provincies stellen hiervoor in totaal drie miljoen euro beschikbaar.

Gedeputeerde Tanja Klip-Martin: “Door stijgende energieprijzen wordt wonen steeds duurder. Daarom is dit de tijd om woningbezitters te verleiden tot investeren in energiebesparing. Bovendien is het een stimulans voor de bouw- en installatiesector. Isolatie en energiebesparing in de bestaande bouw vormen nog lange tijd een interessante markt”.

De regeling wordt uitgevoerd door het landelijke energiebesparingsprogramma Meer Met Minder. De subsidie moet worden aangevraagd via een Meer Met Minder-aanbieder. Deze bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het adviseren over en uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Zij ontzorgen de woningeigenaar door ook de volledige subsidieaanvraag te regelen.
Provincie:
Tag(s):