dinsdag, 29. maart 2011 - 15:02

Nieuwe taxistandplaatsen centrum

Heerlen

Aanstaande donderdag 31 maart gaan de nieuwe taxistandplaatsen rond het Pancratiusplein open.

Het uitgaanspubliek kan dan voor taxi’s terecht op twee plekken: tegenover de H5-bioscoop en op de Bongerd. Op beide plekken is er plaats voor 10 taxi’s. Ook gaan er maatregelen in om het taxiverkeer beter te laten doorstromen in het centrum. Zodat iedereen na sluitingstijd weer snel thuis komt. Prettig voor de stappers maar ook voor de bewoners in het centrum.

De gemeente Heerlen gaat het aantal plekken voor taxi’s uitbreiden van veertien naar twintig. De bestaande taxistandplaats tegenover de H5 wordt uitgebreid. De standplaatsen in de Pancratiusstraat worden opgeheven omdat hier verkeersopstoppingen ontstaan. De nieuwe taxistandplaatsen op de Bongerd komen hiervoor in de plaats. Zeven parkeerplaatsen op de Gasthuisstraat worden opgeheven zodat de taxi’s op de Bongerd makkelijker in en uit het centrum kunnen rijden.

De vrijgekomen parkeerhavens in de Pancratiusstraat worden gereserveerd als parkeerplekken voor gehandicapten en laden/losplekken voor cateringbedrijven die aan huis bezorgen. De auto’s van deze bedrijven mogen dan niet meer over het Pancratiusplein rijden. Daarmee wordt ook het plein veiliger waar veel mensen rondlopen of op terrassen zitten.

De taxistandplaatsen zijn gewone parkeerplaatsen die op donderdag, vrijdag en zaterdag, van 22.00 tot 04.00 uur gereserveerd zijn voor taxi’s. In deze tijd kunnen andere auto’s er niet parkeren, ook niet op de vrije plekken die overblijven.

De gemeente zet een promotieteam en verkeersregelaars in tijdens de eerste weekends om mensen attent te maken op de nieuwe standplaatsen. De politie is extra alert tijdens de startfase. Ze gaat mensen aanspreken op hun gedrag en optreden tegen overlast. Bij foutparkeren worden auto’s weggesleept.
Provincie:
Tag(s):