woensdag, 14. december 2011 - 21:14 Update: 08-07-2014 0:29

Nieuwe Twingo vormgegeven volgens de nieuwe merkidentiteit van Renault

De nieuwe Twingo, het eerste model dat is vormgegeven volgens de nieuwe merkidentiteit van Renault ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker (directeur Industrial Design), maakt in december 2011 zijn debuut op de Nederlandse markt.

De nieuwe Renault Twingo is leverbaar met keus uit drie benzinemotoren en één dieselmotor. De variant met de laagste vanafprijs is de Twingo 1.2 16V 75 ECO2 in Authentique-uitvoering. Deze versie heeft energielabel A en kost minimaal 8.490 euro. Een greep uit de rijke standaarduitrusting van de nieuwe Twingo: cruisecontrol en snelheidsbegrenzer, frontairbags voor bestuurder en passagier, elektrisch bedienbare zijruiten vóór, zijairbags vóór en bumpers in carrosseriekleur.

De Collection-uitvoering, geprijsd vanaf 9.690 euro, voegt hier onder meer airconditioning, een radio/cd-speler met mp3-ondersteuning en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels aan toe. Vervolgens is er de Dynamique-uitvoering, die te koop is vanaf 10.390 euro en biedt onder meer elektronisch regelde airconditioning, een radio/cd-speler met mp3-ondersteuning, USB en Bluetooth®, individueel verschuifbare en neerklapbare stoelen achter, een met leder bekleed stuurwiel en een toerenteller.

Alle bovenstaande uitvoeringen met de 1.2 16V 75 ECO2 motor zijn BPM- en wegenbelastingvrij en vallen voor zakelijke rijders in de 14 % bijtellingscategorie. Datzelfde geldt voor de uitvoeringen met de dCi 85 ECO2-dieselmotor. De Twingo Authentique dCi 85 ECO2 is er al vanaf 10.490 euro en is daarmee de goedkoopste belastingvrije diesel op de markt.

Extra sportieve GT en RS
Wie gaat voor extra sportieve prestaties, kiest voor de Twingo GT of RS. De GT met de pittige TCe 100-benzinemotor is verkrijgbaar vanaf 13.990 euro en biedt bovenop de Dynamique-uitrusting onder meer een voorbumper met details in metallic grijs, 15-inch lichtmetalen GT-wielen en RS-sportstoelen vóór.
Categorie:
Tag(s):