maandag, 9. mei 2011 - 11:34

Nog een verdachte aangehouden in zaak schietincident Limmerick

Amsterdam

De politie heeft zaterdagavond nog een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident aan Limmerick op woensdagmiddag 4 mei. Het is een 26-jarige man uit Amsterdam.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er nog een verdachte betrokken was bij het misdrijf. De recherche spoorde hem op waarna een arrestatieteam de man vlakbij zijn woning, op straat heeft aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De 30-jarige verdachte die in in het ziekenhuis ligt is intussen buiten levensgevaar.

De schietpartij vond woensdag 4 mei rond 17.30 uur plaats bij een autobedrijf aan de Limmerick. Bij de schietpartij kwamen twee inwoners van Dronten (26 en 27 jaar) om het leven.

De politie startte direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en kon al snel acht verdachten aanhouden. Een van hen werd dezelfde avond al heengezonden. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben.Van de zeven andere verdachten zijn er inmiddels vijf heengezonden. Vier op last van de officier van justitie en één na voorgeleiding door de Rechter-commissaris (Rc).

De twee andere verdachten, inwoners van Lelystad van 30 en 50 jaar oud, zijn na voorgeleiding aan de Rc in bewaring gesteld. Beide verdachten liggen in een ziekenhuis.
De verdachte die na voorgeleiding door de rechter-commissaris is heengezonden is een 20-jarige man uit Lelystad. Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen deze beslissing. De man blijft verdachte in deze zaak. Deze drie worden naast betrokkenheid bij het schietincident ook verdacht van verboden wapenbezit.

De politie doet verder onderzoek naar andere betrokkenen bij dit geweldsmisdrijf. De aanleiding en achtergronden zijn nog niet duidelijk.
Provincie:
Tag(s):