dinsdag, 13. september 2011 - 10:45

Nog onvoldoende interesse voor glasvezelnetwerk in Weert

Weert

In Weert wordt de aanmeldtermijn voor het glasvezelnetwerk opgerekt. Tot nu toe heeft inder dan 30% van de huishoudens aangegeven interesse te hebben in het supersnelle glasvezelnetwerk, zo meldt de gemeente.

Wethouder Anton Kirkels heeft Reggefiber gevraagd de aanmeldtermijn te verlengen. De wethouder onderstreept hiermee het belang van een glasvezelnetwerk voor de inwoners van Weert. Dat nu nog geen 30% van de huishoudens van Weert heeft gekozen voor glasvezel, kan volgens Kirkels ook te maken hebben met de vakanties. Kirkels: “De mensen hebben hun keuze nog niet gemaakt of hebben zich er nog niet voldoende in kunnen verdiepen.” De aanmeldtermijn is nu opgerekt tot 30 oktober.

Maandag werd op een bijzondere manier in Roggel ‘gevierd’ dat de plaats een glasvezelnetwerk krijgt. Formule 1 coureur Jenson Butten reed met zijn bolide door de straten van Roggel. De gemeente Leudal, waar Roggel deel van uitmaakt, is een van de eerste gemeenten in het land waar een galsvezelnetwerk komt te liggen van Reggefiber. Vodafone, sponsor van het team van Button, biedt via dit netwerk haar diensten aan.

Ook de huishoudens in Stramproy hebben in een eerder stadium al aangegeven gebruik te willen maken van het supersnelle glasvezelnetwerk.
Provincie:
Tag(s):