woensdag, 6. juli 2011 - 8:59

Nog steeds dikke vertrekpremies in ziekenhuizen

Ondanks alle bezuinigingen in de zorg betalen ziekenhuizen nog regelmatig een flinke vertrekpremie aan vertrekkende bestuurders. Dat blijkt uit een inventarisatie waar het vakblad Medisch Contact woensdag over bericht.

91 ziekenhuizen gaven onlangs hun jaarverslag af. Medisch Contact bekeek de jaarverslagen. Hieruit bleek dat in 2010 tenminste twaalf ziekenhuisbestuurders bij hun vertrek een flinke afkoopsom kregen.
De bedragen variëren van een ton tot ruim een half miljoen. Samen zijn de vertrokken bestuurders goed voor in totaal 4 miljoen euro aan premies.

Volgens Medisch Contact komen de afzonderlijke bedragen voor het grootste deel boven de norm van maximaal één jaarsalaris uit. Bovendien is het opvallend dat in lang niet alle gevallen sprake blijkt te zijn van optimale transparantie rond de vertrekregelingen.

Zo kiezen ziekenhuizen geregeld voor het doorbetalen van het reguliere salaris aan een ex-bestuurder. De afkoopsom, of een deel daarvan, wordt dan niet gerangschikt onder het standaardkopje ‘ontslagvergoeding’, en valt zo minder op.
Provincie:
Tag(s):