donderdag, 25. augustus 2011 - 13:25

Nog vier aanhoudingen in onderzoek valse stadsmunten

Oldenzaal

Politie Twente heeft in het onderzoek naar de valse stadsmunten woensdag nog vier aanhoudingen verricht. Het betreffen vier mannen uit Oldenzaal van 25, 26, 32 en 33 jaar.

Donderdag 18 augustus werd al een 28-jarige Oldenzaler aangehouden. De vijf mannen worden verdacht van betrokkenheid in en het in omloop brengen van valse stadsmunten. Bij de aangehouden verdachten is een hoeveel stadsmunten in beslag genomen. Allen zijn na onderzoek in vrijheid gesteld in afwachting van de justitiële beslissing.

Politie Twente waarschuwde donderdag 18 augustus voor valse stadsmunten die in Oldenzaal in omloop waren Met stadsmunten kan tijdens evenementen in de horeca betaald worden.

De valse munten onderscheiden zich doordat slechts aan één zijde een breuklijn is aangebracht. Bij de echte stadsmunten loopt aan beide zijden een breuklijn over de munt.

De politie vraagt mensen oplettend te zijn en contact op te nemen als iemand stadsmunten aanbiedt buiten de reguliere verkoopplaatsen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal: 0900-8844. Tevens wijst de politie erop dat het gebruik van valse stadsmunten strafbaar is.
Provincie:
Tag(s):