dinsdag, 22. november 2011 - 20:55

Nog vier mensen vast in onderzoek XTC laboratorium

De politie heeft het onderzoek met betrekking tot het XTC laboratorium dat op 24 oktober is aangetroffen bij een boerderij aan de Schaapsbergweg in Zandberg, grotendeels afgerond. Van de vijf aangehouden verdachten zitten er nog vier vast

In een schuur bij de boerderij nam de politie een gebruiksklare en uit meerdere ketels bestaande productie-installatie voor grondstoffen voor synthetische drugs in beslag. Daarbij zijn verschillende grondstoffen aangetroffen voor de productie van MDMA evenals enkele kilogrammen MDMA. MDMA is een verboden grondstof voor de productie van XTC. XTC pillen zijn niet aangetroffen. De productiecapaciteit van de installatie is nog niet bekend. Dit wordt nog door het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) onderzocht.

Van de vijf verdachten die op 24 oktober in en bij de boerderij zijn aangehouden, is al vrij snel daarna de 45-jarige bewoonster in vrijheid gesteld. Zij is nog steeds verdachte. Het voorarrest van de overige vier verdachten; de 44-jarige bewoner, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 54-jarige man uit Sprundel en een 57-jarige man uit Oudenbosch, is door de Raadkamer verlengd met 30 dagen.

Uit het onderzoek is niet gebleken hoeveel MDMA er met deze installatie is geproduceerd en waar dit eventueel is afgezet.
Provincie:
Tag(s):