woensdag, 20. april 2011 - 14:30 Update: 08-07-2014 0:59

Noodlijdend Cambuur zet grote stap richting licentiebehoud

Leeuwarden

(Elfvoetbal) De licentiecommissie van de KNVB heeft de halfjaarcijfers van SC Cambuur beoordeeld als categorie 2. De eerstedivisionist zet daarmee een belangrijke stap richting licentiebehoud.

De oplossingen van financiële perikelen eind 2010 hebben hun doel in Leeuwarden niet gemist. De aftredende bestuurders hebben samen met de nieuwe leiding en de gemeente Leeuwarden een plan opgesteld en uitgevoerd met als prioriteit licentiebehoud.

Om de licentie definitief veilig te stellen zal Cambuur ook de begroting van het komende seizoen in categorie 2 moeten hebben. Pas dan promoveert de club van categorie 1 naar de veilige categorie 2. Deze begroting moet op 15 juni bij de KNVB binnen zijn.

"Dit is een belangrijke stap voor SC Cambuur en een bevestiging dat het de goede kant op gaat. We zitten nog middenin de reddingsoperatie, maar dit is een hele belangrijke voorwaarde die nu ingevuld lijkt te worden. Belangrijke is nu dat we een realistische begroting inleveren en ons daaraan gaan houden. Dit betekent dat de spelersbegroting naar beneden wordt bijgesteld, wat nog altijd een top 8 spelersbegroting zal zijn in de Jupiler League. In de exploitatie zal meer focus komen op de commerciële inkomsten. Voor de verdere gezondmaking heeft de aandelenverkoop nu prioriteit. Het eigen vermogen van Cambuur is nog altijd fors negatief en moet op korte termijn verbeterd worden", aldus directeur Gerald van den Belt.
Categorie:
Tag(s):