woensdag, 9. maart 2011 - 8:07

NS krijgt recordboete voor slechte prestaties

Den Haag

De Nederlandse Spoorwegen krijgen een voorlopige boete van ruim twee miljoen euro omdat zij in 2010 niet hebben voldaan aan de prestatieafspraken met het Rijk.

Zo hadden te veel treinen vertraging en waren reizigers niet tevreden over de informatie bij verstoringen en beschikbare zitplaatsen. Dat schrijft minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu aan de Tweede Kamer. “De reiziger moet kunnen vertrouwen op de trein. Die afspraak heb ik met de Nederlandse Spoorwegen en daar reken ik hen op af”, aldus de bewindsvrouw.

De Nederlandse Spoorwegen hebben de mogelijkheid in 2011 hun prestaties te verbeteren, de voorlopige boete kan dan (deels) worden kwijtgescholden. Op deze manier is er voor NS een financiële prikkel om de prestaties te verbeteren. Die prikkel werkt: de last onder dwangsom van ruim 1,8 miljoen euro die de minister over 2009 heeft opgelegd is naar aanleiding van verbeterde prestaties omgezet in een definitieve dwangsom van een half miljoen euro. Begin 2012 neemt de minister een beslissing over de definitieve boete over 2010.
Provincie:
Tag(s):