donderdag, 18. augustus 2011 - 9:37

NS medewerkers laten stervende vrouw aan lot over

Drie medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben zondag 7 augustus nabij Holendrecht een stervende vrouw langs het spoor laten liggen. Het drietal is volgens de spoorwegpolitie enige tijd verdachte geweest.

Het drietal werd door een trein die voor hen reed ingeseind dat er een lichaam naast het spoor lag. De trein die de vrouw als eerste opmerkte reed op dat moment te hard om te stoppen. Toen de trein met het drietal nabij het slachtoffer stopte, ging een machinist en een conducteur op onderzoek uit. Een andere machinist bleef op de trein. Vermoedelijk heeft het tweetal gedacht dat de vrouw al overleden was en waarschuwde de hulpdiensten. Vervolgens stapte men weer op de trein en reed verder.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de vrouw nog te leven. Een woordvoerder van de politie zegt tegen dagblad Spits dat men het raar vond dat de trein doorgereden was. De vrouw werd met zware verwondingen naar een ziekenhuis gebracht waar zij later overleed.

De drie medewerkers van de NS zijn enige tijd verdachte geweest, maar deze verdenking werd opgeheven nadat bleek dat hulp aan de vrouw sowieso geen baat meer had gehad. De politie gaat er van uit dat de vrouw is aangereden door een andere trein. Of zij zichzelf van het leven heeft beroofd is niet bekend.

De NS heeft het incident ander halve week stil gehouden en een klokkenluider meldde zich bij het dagblad. Tegen het drietal loopt een intern onderzoek omdat zij het protocol hebben overtreden.
Provincie:
Tag(s):