maandag, 16. mei 2011 - 16:16

Officiële start aanleg Zandweteringpark Deventer

Deventer

Op woensdag 18 mei start de aanleg van het Zandweteringpark in Deventer. ‘Het Zandweteringpark vormt de natuurlijke verbinding tussen Keizerslanden en het toekomstige Steenbrugge’, meldt de gemeente Deventer maandag.

Er komen onder andere verschillende speelplekken, een ligweide, een uitkijkpunt, een visplek en een amfitheater. Het park is in het voorjaar van 2012 klaar.

Wethouder Jos Pierey, dagelijks bestuurslid Hans de Jong van Waterschap Groot Salland en gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel verrichten gezamenlijk de officiële starthandeling.

Levendig park
Het Zandweteringpark wordt een levendig park, waar mensen kunnen wandelen, fietsen, skeeleren, skaten en hun hond kunnen uitlaten. Er komt ruimte voor water, natuur en spelen. Veel wandel- en fietsroutes doorsnijden het park, waarmee een verbinding ontstaat tussen Keizerslanden en het toekomstige Steenbrugge.

Op diverse plaatsen komen bruggen om de Zandwetering over te steken. Waterschap Groot Salland en de gemeente Deventer werken nauw samen in dit project. Dit gebeurt met financiële ondersteuning van de provincie Overijssel.

Planning
Het park wordt in twee fases aangelegd. De eerste fase bestaat vooral uit grondwerkzaamheden en is voor de zomer afgerond. De tweede fase start in augustus en bestaat uit de aanleg van de fiets- en voetpaden, het aanplanten van bomen, beplanting en gras en het plaatsen van nieuwe banken en vissteigers. Eind dit jaar worden de bruggen geplaatst. Als laatste worden de grazers in de wei gelaten.

Groenste stad
Deventer is dit jaar de Groenste stad van Nederland. De stad is verweven met groen. Dat zie je aan de manier waarop we omgaan met de stad en het buitengebied. Het Zandweteringpark is daar een goed voorbeeld van. Door het verleggen van de Zandwetering en het inrichten van een natuurgebied ontstaat er een aantrekkelijke groene leefruimte voor de stad.
Provincie:
Tag(s):