woensdag, 15. juni 2011 - 16:33 Update: 08-07-2014 0:58

Olde Riekerink met tegenzin weg bij Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) Hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink vertrekt bij Ajax. De lopende arbeidsovereenkomst wordt met ingang van 1 juli 2011 beëindigd, na overleg tussen Olde Riekerink en de clubleiding.

Olde Riekerink lijkt daarmee het volgende slachtoffer van de grondige renovatie, onder leiding van Johan Cruijff. Eerder stapte algemeen directeur Rik van den Boog al op, na aanhoudende kritiek uit het kamp-Cruijff. De Verlosser liet in zijn plannen al duidelijk doorschemeren een grote rol voor Dennis Bergkamp en Wim Jonk voor ogen te hebben in de organisatie en jeugdopleiding van Ajax, en dat er voor Olde Riekerink geen plek meer was.

De hoofd opleidingen mist het vertrouwen binnen de club. "Ik wil werken met een basis van vertrouwen tussen mensen. Die is er nu niet meer," aldus Olde Riekerink tegenover ELF Voetbal.

Het jeugdcomplex van de Ajax was de laatste maanden een poel van wantrouwen. Johan Cruijff maakte in zijn plannen bekend acht mensen op De Toekomst te willen ontslaan, waaronder enkele jeugdtrainers en Olde Riekerink zelf. Cruijffs adviseursBergkamp en Jonk werken eveneens in de jeugdopleiding.

Olde Riekerink betreurt het dat hij niet met Johan Cruijff heeft kunnen praten over de jeugdopleiding van Ajax. De Verlosser heeft zich tijdens de evaluatie van de jeugdopleiding niet op De Toekomst laten zien. "Ik zeg niet dat ik het vreemd vind. Ik vind het wel erg jammer. Ik denk dat we uiteindelijk niet heel erg verschillen van visie," aldus Olde Riekerink.

Hij stopt met pijn in het hart. "Ik wilde graag blijven. Ik ben vier jaar hoofd opleidingen geweest. We hebben in die tijd iets opgebouwd. Dat wilde ik doorzetten. Maar soms zijn de dingen zoals ze zijn. Dan moet je elkaar goed in de ogen kijken. Het overleg is op een normale, volwassen manier gegaan. Maar het gaat natuurlijk om het stadium daarvoor."

Wat hij nu gaat doen? "Een lange vakantie hoeft van mij niet. Ik wil graag weer ergens aan de slag in de functie die ik bij Ajax heb gehad, maar daarnaast wil ik ook weer op het veld staan. Die combinatie is mogelijk."
Categorie:
Tag(s):