donderdag, 5. mei 2011 - 13:46

Oldtimers trotseren Oost-Groningen tijdens Tellerlikker Rally

Tientallen oldtimers trekken op zaterdag 28 mei door Oost-Groningen. Zij doen mee aan de Tellerlikker Rally, die op touw wordt gezet door Lions Club Winschoten. De opbrengst van de rally gaat naar twee goede doelen.

Aan de Tellerlikker Rally, die voor de vierde keer wordt gehouden, doen tientallen auto’s van 25 jaar en ouder mee. De rally wordt uitgezet door Jan Hulzebos uit Assen, die zeer ervaren is in het opzetten van rally’s. Hij laat de oldtimers over een vooraf niet bekend 180 kilometer lang parcours door Oost-Groningen rijden.

Goede doelen
Deelnemers betalen 135 euro voor hun deelname. Daarnaast heeft de organisatie diverse sponsors bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de Tellerlikker Rally. De opbrengst van de rally gaat naar stichting Vrienden van Old Wolde in Winschoten — voor aanschaf van nieuw meubilair voor de afdeling De Vlierbrink - en stichting Leergeld Z.O. Groningen, regio Oldambt-Bellingwedde, een stichting die onderzoek naar energiestofwisselingsziektes ondersteunt.

Publiek
De Tellerlikker Rally start - net als de drie voorgaande afleveringen - op het Marktplein in hartje Winschoten. Wie de deelnemende auto’s wil bekijken kan op 28 mei vanaf 9.00 uur terecht op het Marktplein te Winschoten. De finish is om 16.30 uur gepland bij Gasterij Smits in Midwolda. En ook daar is voor het publiek gelegenheid om de oldtimers te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):