maandag, 14. februari 2011 - 14:27

Olifantje heet Mong Tine

Emmen

Het olifantje dat op 6 februari in Dierenpark Emmen is geboren, heeft een naam. Hij heet Mong Tine, Birmaans voor “Storm”. De naam verwijst naar het stormachtige weer op het moment dat de kleine in het buitenverblijf ter wereld kwam. De naam werd zondagavond bekend gemaakt in het NCRV-programma Willem Wever.

Afgelopen week kon iedereen, die een leuke, passende naam voor olifantje had bedacht, die naam naar Willem Wever mailen. Vele honderden kinderen èn volwassenen maakten gebruik van die mogelijkheid. Sommigen vernoemden zichzelf of een familielid, anderen hadden poetischer namen bedacht, zoals Zondagskind, Jongen van de storm en Wintervreugde. Uiteraard kwam ook de naam Willem een aantal keren voor.

Uit al die inzendingen is een aantal passende Nederlandse namen gekozen, die zijn opgestuurd naar het Burma Centrum Nederland voor een vertaling. De olifanten, die in Emmen geboren worden, krijgen Birmaanse namen. Een aantal namen was erg moeilijk uit te spreken, maar met Mong Tine (spreek uit: Mong Tin) is dat niet het geval. Mede daarom is voor deze korte krachtige naam gekozen.

Bezoekers kunnen Mong Tine voorlopig bewonderen via een groot raam dat uitzicht biedt op de olifantenkudde. Als het weer het toelaat, mag hij met de kudde naar buiten.
Provincie:
Tag(s):