dinsdag, 22. maart 2011 - 14:05

OM eist 10 jaar voor dodelijke steekpartij Gouda

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 39-jarige man uit Gouda. Hij wordt ervan verdacht op 17 juli 2010 een 37-jarige plaatsgenoot met een mes te hebben doodgestoken.

Op zaterdagochtend 17 juli rond 00:30 uur liep het slachtoffer met een aantal anderen over het fietspad van de Bloemendaalseweg in Gouda. De verdachte passeert hen op de fiets. Verdachte en slachtoffer kenden elkaar en er waren al enkele jaren spanningen. De 37-jarige Gouwenaar sprong boven op de verdachte en trok hem van zijn fiets.

Hierna ontstond een worsteling tussen beide mannen. In die worsteling stak de 39-jarige verdachte het slachtoffer met een mes in zijn buik en rug. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het ziekenhuis. De verdachte kon op aanwijzingen van getuigen op de plaats van het incident worden aangehouden.

'Geen noodweer'
Ondanks dat het slachtoffer degene was die de confrontatie heeft opgezocht door de verdachte van zijn fiets te trekken is de officier van justitie van mening dat geen sprake was van een toegestane vorm van zelfverdediging. De worsteling was niet levensbedreigend en het steken met het mes was daarom een veel te zware reactie.

Volgens de officier was het neersteken gericht op het uitschakelen van de 37-jarige Gouwenaar en ging het niet gepaard met hevige emoties bij de verdachte. Daarom was er geen sprake van noodweer of noodweerexces.
De rechtbank doet op 4 april uitspraak.
Provincie:
Tag(s):