maandag, 22. augustus 2011 - 20:20

OM eist 12 jaar cel voor dodelijke schietpartij Zoetermeer

Zoetermeer

Een 27-jarige verdachte van een dodelijke schietpartij in Zoetermeer hoorde vandaag een gevangenisstraf van 12 jaar tegen zich eisen. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt er door het OM van verdacht dat hij op 5 september 2010 in Zoetermeer na een ruzie op een groot feest een 22-jarige man doodschoot. De man wordt doodslag ten laste gelegd.

De verdachte en het slachtoffer waren beiden op het feest in een partycentrum aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. Binnen in de zaal ontstond er tussen een paar personen een ruzie. Toen het feest was afgelopen verplaatste de ruzie zich naar buiten en raakte het slachtoffer bij de ruzie betrokken. Uit getuigenverklaringen blijkt dat het slachtoffer uit de auto van zijn vriendin een vuurwapen haalde en terug liep. Vervolgens zou het slachtoffer met het vuurwapen om zich heen hebben gezwaaid en zich agressief hebben gedragen. De verdachte, zo blijkt uit het politieonderzoek, is daarop ook naar zijn auto gegaan. De officier van justitie vermoedt dat hij toen ook een vuurwapen heeft gepakt en toen terug is gelopen naar de plek van de ruzie. Hierop ontstond een vuurgevecht tussen beide mannen. Het slachtoffer werd hierbij drie keer in zijn borst geraakt. De verdachte raakte niet gewond.

De verdachte heeft sinds zijn aanhouding geen verklaring willen afleggen over de verdenking tegen hem. De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):