dinsdag, 5. juli 2011 - 16:38

OM eist 15 jaar cel voor betrokkenheid bij moord op gebedsgenezer

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die ervan verdacht wordt op 27 oktober 2005 te Den Haag betrokken te zijn geweest bij de moord op een Surinaamse gebedsgenezer.

Het lichaam van het slachtoffer is destijds in een woning aan de Escamplaan in de Hofstad aangetroffen.

Het OM is van mening dat deze gebedsgenezer met voorbedachten rade om het leven is gebracht, dus is vermoord. Verdachte heeft volgens het OM samen met zijn voormalige vrouw het slachtoffer gedurende ruim twee uur zwaar mishandeld. "De man is als het ware de marteldood gestorven", aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting. De gruwelijke wijze waarop het slachtoffer is vermoord heeft meegewogen in de strafeis. De eerder door de rechtbank opgelegde straf van twaalf jaren doet volgens het OM onvoldoende recht aan de ernst van het feit.

De zaak is in juni 2009 ook al bij het Hof Den Haag behandeld. Toen is verdachte veroordeeld voor doodslag en kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 10 jaar opgelegd. De Hoge Raad heeft deze uitspraak begin januari 2010 vernietigd, omdat het Hof de uitspraak niet juist had gemotiveerd. Het Haagse Hof kreeg van de Hoge Raad de opdracht de gehele zaak opnieuw te behandelen.
Provincie:
Tag(s):