dinsdag, 28. juni 2011 - 23:07

OM eist 18 jaar gevangenisstraf voor moord op vriend

Dordrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in hoger beroep 18 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die ervan verdacht wordt op 2 augustus 2009 te Dordrecht een vriend om het leven te hebben gebracht. Dit heeft het OM dinsdag bekendgemaakt.

De ruzie tussen de twee vrienden begon in eerste instantie om een meisje en leidde tot een vechtpartij. Verdachte was o.a. verbolgen over het feit dat hij door zijn vriend was geslagen.

Als reactie hierop is verdachte naar het pand gegaan waar hij en het latere slachtoffer een bedrijfje zouden starten en heeft hier brand gesticht.

Daarna is verdachte met een vuurwapen naar zijn vriend gegaan en heeft een aantal keer op het slachtoffer geschoten. Het slachtoffer is tengevolge hiervan overleden.

Het OM is, net als de rechtbank, van mening dat er sprake is van handelen met voorbedachte raad, dus van moord. Verdachte heeft volgens het OM tijd en gelegenheid gehad om over zijn handelingen na te denken.

De rechtbank Dordrecht veroordeelde verdachte eerder tot 15 jaar cel, bij een eis van de officier van justitie van 18 jaar. De verdachte heeft tegen deze uitspraak hoger beroep ingesteld.

De advocaat-generaal (OM) heeft tegen de man die ervan wordt verdacht het wapen aan verdachte te hebben geleverd 10 jaar gevangenisstraf geëist voor het medeplichtig zijn aan de moord.

De rechtbank legde hem eerder 6 jaar gevangenisstraf op. Ook deze verdachte heeft tegen de uitspraak van de rechtbank hoger beroep ingesteld.

De uitspraak is naar verwachting op 12 juli 2011.
Provincie:
Tag(s):