dinsdag, 19. juli 2011 - 19:08

OM eist 2 jaar cel in hoger beroep voor dodelijke mishandeling

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 24 maanden gevangenisstraf geëist tegen taxichauffeur B. die ervan wordt verdacht op 5 juli 2009 in Amsterdam een man zwaar lichamelijk letsel te hebben toegebracht.

Het slachtoffer overleed ten gevolge hiervan. Daarnaast wordt hij verdacht van mishandeling en bedreiging van een vrouw op 24 november 2007 in Amstelveen.

Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte met zijn vuistslag ernstig zwaar lichamelijk letsel heeft veroorzaakt. 'Het slaan door de verdachte tegen het hoofd van het slachtoffer, in combinatie met de vechtsportachtergrond van verdachte, dient te worden beschouwd als voorwaardelijke opzet op zware mishandeling,' aldus de advocaat-generaal van het OM.

De Rechtbank Amsterdam veroordeelde de verdachte in 2010 tot 24 maanden gevangenisstraf voor zware mishandeling met de dood tot gevolg. Het OM had 3 jaar gevangenisstraf geëist. Zowel het OM als de verdachte stelden hoger beroep in tegen het vonnis van de rechtbank.
Provincie:
Tag(s):