dinsdag, 9. augustus 2011 - 20:58

OM eist 8 jaar cel voor schietpartij Scheveningse boulevard

Den Haag/Scheveningen

De officier van justitie heeft dinsdag een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht jaar geëist tegen een 20-jarige man uit Prinsenbeek. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

De 20-jarige man wordt ervan verdacht op 5 februari 2011 aan de boulevard te Scheveningen, na een ruzie tijdens het uitgaan een 32-jarige man te hebben neergeschoten en een diens 24-jarige broer te hebben verwond.

Ruzie om barkruk
Volgens de officier van justitie was de verdachte die avond in dezelfde uitgaansgelegenheid als de slachtoffers. Op enig moment gedurende die nacht ontstond een ruzie tussen de verdachte en één van de broers, omdat de verdachte op de barkruk van de 32-jarige man ging zitten. Omstanders probeerden de situatie te sussen en beide partijen gingen uiteindelijk uit elkaar.

Schietpartij op boulevard
De broers en hun vrienden verlieten het café later die nacht om iets te gaan eten bij de Burger King die ook aan de boulevard gevestigd is. Daar in de buurt kwamen zij de verdachte opnieuw tegen en weer ontstond er een ruzie tussen één van de broers en de verdachte.

Volgens de officier van justitie stopte de verdachte tijdens deze woordenwisseling een vuurwapen onder zijn jas. Het 24-jarige slachtoffer en de vrienden van de broers probeerden de verdachte en het 32-jarige slachtoffer uit elkaar te halen en sprongen tussenbeide.

Daarop pakte de verdachte volgens het OM het vuurwapen en schoot onmiddellijk en van korte afstand meerdere keren in de richting van de slachtoffers. Het 32-jarige slachtoffer werd twee keer geraakt, in zijn buik en lies.

Kort na het incident gaf het andere slachtoffer de politie nog een signalement van de verdachte door. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen ontdekte hij zelf ook te zijn geraakt door een rondvliegend patroon, toen hij een projectiel in zijn schoen ontdekte. Hij bleek een schampschot aan zijn bovenbeen te hebben.

Vlucht naar voortuin
De verdachte vluchtte na de schietpartij in de richting van een nabijgelegen woonwijk. Enkele minuten later zagen twee agenten een man in hun richting lopen, die zich onmiddellijk omdraaide en wegrende zodra hij hen opmerkte.

Ondanks het koude weer liep de man zonder jas op straat. Binnen een half uur na die signalering werd de verdachte van de schietpartij gevonden in een voortuin van een woning. Bij zijn aanhouding werd de verdachte gebeten door een politiehond. Zijn opvallende rode jas, waar hij zich in zijn vlucht van had ontdaan, werd een aantal straten verderop gevonden in een voortuin.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):