woensdag, 23. februari 2011 - 10:11

OM eist 9 jaar cel tegen man die zijn vier dochters jarenlang misbruikte

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft maandag 21 februari 9 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 48-jarige man uit Katwijk. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn vier dochters over een periode van zestien jaar heeft misbruikt. De Katwijker heeft de ontucht bekend.

Volgens de officier van justitie begon het misbruik van de vier dochters al toen zij heel jong waren en duurde dit vele jaren. Het misbruik vond plaats als de vrouw van de verdachte niet thuis was, of bij het naar bed brengen van de kinderen. Aan de ontucht is een einde gekomen omdat de kinderen de puberteit bereikten en zich gingen verzetten. Tot die tijd was de verdachte er volgens het OM in geslaagd om zijn dochters te laten zwijgen. Hij deed dit onder meer door hen jarenlang te laten leven met angst- en schuldgevoelens. Zo manipuleerde hij de meisjes door te zeggen dat hij naar de gevangenis zou moeten als zij zouden praten.

De officier van justitie neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij de familie- en vertrouwensband die hij had met zijn slachtoffers, heeft gebruikt om ontucht met hen te plegen. De kinderen zijn jarenlang blootgesteld aan deze traumatische incestsituatie en hebben het hier in hun dagelijkse leven heel moeilijk mee.

De rechtbank doet op 7 maart uitspraak.
Provincie:
Tag(s):