dinsdag, 23. augustus 2011 - 19:27

OM eist celstraf voor mishandeling behulpzame voorbijganger

Zoetermeer

De officier van justitie eiste vandaag gevangenisstraffen tegen drie mannen die ervan worden verdacht op 19 mei 2011 in een voorbijganger te hebben mishandeld. Zowel de 28-jarige verdachte uit Alkmaar, diens 26-jarige broer uit Rijswijk en hun 18-jarige neef uit Den Haag hoorde 15 maanden tegen zich eisen.

Die ochtend liepen de broers en hun neef rond vijf uur in Zoetermeer over straat. Ze kwamen beschonken terug van een bruiloft en op enig moment ontstond er onenigheid tussen beide broers. Dit liep uit op een vechtpartij, waarbij de 28-jarige broer op de grond viel. Op dat moment kwam er een man langs, die op weg was naar zijn werk. Hij vroeg de broer die op de grond lag of alles goed ging. De neef van de broers zei dat de man zich met zijn eigen zaken moest bemoeien en liep vervolgens weg. Volgens het OM pakte de 26-jarige broer de voorbijganger vervolgens bij de keel en gooide hem tegen de grond. De gevallen broer was inmiddels opgestaan en gezamenlijk richtten de broers zich tegen de voorbijganger. Ook de 18-jarige Hagenaar sloot zich aan. De voorbijganger werd vervolgens door de mannen meermaals geslagen en geschopt terwijl hij op de grond lag.

Volgens de politie stonden, op het moment dat zij arriveerden, de drie mannen rondom het slachtoffer. Zodra zij de politie zagen aankomen sloegen zij op de vlucht. Tijdens de vechtpartij hebben de verdachten volgens de officier, het slachtoffer beroofd van zijn rugzak met daarin zijn portemonnee en mobiele telefoon. In hun vlucht van de politie gooiden zij de bezittingen van het slachtoffer weg.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak.
Provincie:
Tag(s):