dinsdag, 25. januari 2011 - 13:48

OM eist celstraf voor verkrachting uit 1994

Alkmaar

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag 32 maanden cel geëist tegen een nu 47-jarige man die zestien jaar geleden een bejaarde vrouw zou hebben verkracht.

De toen 71-jarige vrouw liet op 13 september 1994 rond 22.30 uur in Den Helder haar hond uit toen zij in de bosjes werd getrokken. Het slachtoffer werd verbaal en met een mes bedreigd en verkracht. Het aangetroffen dna van de verdachte werd opgenomen in de DNA databank.

Zestien jaar later, in 2010, werd dna van de verdachte afgenomen bij een veroordeling voor een ander delict. Dat leverde een match op. Aangezien de verjaringstermijn voor verkrachting (20 jaar) nog niet is verstreken kon het OM alsnog overgaan tot vervolging.

De officier van justitie heeft in de eis onder meer rekening gehouden met de ernst van het feit, het geweld dat is gebruikt en de impact op het slachtoffer. Er is geen rekening gehouden met de tijd tussen het delict en de vervolging. Het feit blijft namelijk even ernstig. De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):