dinsdag, 29. november 2011 - 17:02

OM eist in hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf voor doodslag Den Haag

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 12 jaar geëist tegen een inmiddels 25-jarige man voor doodslag op een 32-jarige vrouw. Hij bracht het slachtoffer op 11 juli 2009 in zijn woning in Den Haag door middel van verwurging op het leven.

Volgens het OM heeft de verdachte het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofd en is er dus sprake van doodslag. De aanleiding voor het misdrijf is nooit duidelijk geworden omdat verdachte daarover niets heeft willen verklaren. De advocaat-generaal (OM) noemde deze opstelling ter zitting "zeer laakbaar, zeker met het oog op de nabestaanden."

Het OM acht een gevangenisstraf van 12 jaar passend bij de ernst van de zaak. Verdachte heeft een zeer kwetsbare vrouw van het leven beroofd. Daarnaast weigerde verdachte mee te werken aan onderzoek door het Pieter Baan Centrum waardoor er geen inzicht is in de geestesvermogens van de man. Een lange gevangenisstraf is daarom volgens het OM op zijn plaats.

De Rechtbank Den Haag veroordeelde de verdachte in 2010 tot 12 jaar gevangenisstraf. Het vonnis van de rechtbank was conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in tegen het vonnis.
Provincie:
Tag(s):