woensdag, 5. oktober 2011 - 8:34

OM eist in hoger beroep 30 jaar gevangenisstraf voor moord op vader en zoon

Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 30 jaar gevangenisstraf geëist tegen twee mannen die verdacht worden van de moord op een 52-jarige textielleverancier en diens 23-jarige zoon.

De slachtoffers werden in de nacht van 23 op 24 september 2008 in hun woning in Hurwenen op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Het OM acht Marcel B. en zijn zoon Mark B. uit Hellevoetsluis schuldig aan de dubbele moord. Volgens het OM hebben de verdachten hun slachtoffers gekneveld en door het hoofd geschoten. Vervolgens werd de woonboerderij in brand gestoken terwijl één van de slachtoffers toen nog geleefd zou kunnen hebben. Motief voor de moorden zouden de enorme schulden van Marcel B. zijn. De hulpdiensten troffen in de brandende woning een leeggehaalde kluis aan.

Het OM is van mening dat er sprake is van voorbedachte raad, dus van moord. De advocaat-generaal mr. G.J. de Haas sprak ter zitting van een "Goed gecoördineerde gruwelijke actie waar een behoorlijke voorbereiding aan vooraf is gegaan."

Vermoedelijk was nog een derde persoon betrokken bij de moorden.
Het lichaam van deze Ricky S. is enige tijd later gevonden in de nabijgelegen Huwenensche Kil. Mogelijk is hij verdronken tijdens zijn vlucht.
Het alternatieve scenario voor de gebeurtenissen zoals door de verdediging geschetst, acht het OM onaannemelijk. Er zijn geen aanwijzingen dat andere personen dan Marcel B., Mark B. en Ricky S. betrokken waren bij de dubbele moord.
Provincie:
Tag(s):