maandag, 7. maart 2011 - 16:36

OM eist taakstraf en rijontzegging voor dodelijk ongeval Wildervank

Wildervank

Een werkstraf en een rijontzegging is de eis van het Openbaar Ministerie van Groningen voor de 22-jarige man uit Wildervank die in juni 2010 een dodelijke ongeval veroorzaakte waarbij twee 10-jarige meisjes om het leven kwamen.

Beide meisjes waren aan het spelen bij het bruggetje aan de Langebosschedijk. De verdachte kwam met zijn auto in tegenover gestelde richting aanrijden en kon de meisjes niet meer ontwijken nadat hij over de brug reed. Eén van de slachtoffertjes kwam onder de auto terecht en overleed op de plaats van het ongeval. Het ander meisje werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis en overleed alsnog aan haar verwondingen.

Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat man schuld heeft aan deze aanrijding. De verdachte zou te hard hebben gereden en zijn autostoel zou niet goed afgesteld hebben gestaan. De onderuit gezakte houding van de bestuurder zou volgens het OM het zicht van de bestuurder beperkt hebben. Een werkstraf van 180 uur en een rijverbod van 2 jaar, waarvan 8 voorwaardelijk, vindt het OM een passende straf.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):