dinsdag, 28. juni 2011 - 14:08

OM gaat definitief in cassatie tegen vrijspraak Jomanda

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat definitief in cassatie tegen de uitspraak van het Hof Amsterdam in de zaak Sylvia Millecam.

Het OM kan zich niet verenigen met de vrijspraak van het hof en de daarbij gegeven motivering in de strafzaak tegen mevrouw D. (Jomanda).

Eerder werd al bekend dat het OM cassatie had ingesteld om de wettelijke termijn waarbinnen dat moet gebeuren niet te overschrijden. Inmiddels heeft het OM het arrest uitgebreid bestudeerd en heeft definitief besloten om de zaak aan de Hoge Raad voor te leggen.

Sylvia Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Het OM is van mening dat Jomanda mede verantwoordelijk is voor het benadelen van de gezondheid van Millecam met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Gezien de langdurige en intensieve betrokkenheid van Jomanda, ook in de periode waarin er nog kans op genezing was, is het OM van mening dat de dood van Millecam mede toegerekend kan worden aan Jomanda.

Het OM eiste in november 2010 in hoger beroep 12 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen Jomanda vanwege betrokkenheid bij de dood van Millecam. Het Hof Amsterdam sprak Jomanda vrij omdat de medeverantwoordelijkheid van Jomanda niet bewezen zou zijn.

Door het cassatieberoep is de vrijspraak van Jomanda nog niet onherroepelijk.
Provincie:
Tag(s):