vrijdag, 16. december 2011 - 17:41

OM:Dood militair, geen strafbare feiten gepleegd

Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) Arnhem is, in het onderzoek naar de toedracht naar de dood van de militair Boy van Geffen, tot de conclusie gekomen dat niet is gebleken van schending van een strafrechtelijke norm of van een strafrechtelijk relevant dienstvoorschrift en er dus geen sprake is van een verdenking dat er strafbare feiten zijn gepleegd.

Parcours afgelegd
De 20-jarige militair Boy van Geffen overleed op 14 juni 2011. De Koninklijke Marechaussee heeft hiernaar een onderzoek ingesteld. De militair nam op 8 juni 2011 te Weert deel aan een parcours waar onder ander militaire zelfverdedigingsmomenten in zaten.

Dit parcours doorliep hij in het kader van zijn opleiding bij de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Anderhalf uur na het afleggen van dit parcours werd hij onwel en is hij naar het ziekenhuis te Weert gebracht, van waaruit hij is overgebracht naar het ziekenhuis te Maastricht. Daar is hij overleden op 14 juni 2011.

Traumatisch hoofdletsel
Uit het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gebleken dat de militair is overleden ten gevolge van traumatisch hoofdletsel.

Het NFI kan geen uitsluitsel geven of dit hoofdletsel is ontstaan door vallen en/of slaan. Uit het onderzoek van de Koninklijke Marechaussee kon ook niet worden vastgesteld op welke wijze het letsel is ontstaan.

‘De nabestaanden van Boy van Geffen zijn over de uitkomsten van het onderzoek geïnformeerd’, aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):