maandag, 17. oktober 2011 - 17:00

Omgebrachte Jennefer toch seksueel misbruikt

Rotterdam

Nader onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut heeft uitgewezen dat de 10-jarige Jennefer, die in de nacht van 9 op 10 oktober levenloos in een woning in Rotterdam Zuid werd gevonden, vermoedelijk seksueel is misbruikt. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag laten weten.

De voorlopige resultaten van de sectie, die op 12 oktober bekend werden, wezen uit dat zij door geweld om het leven is gekomen. Tijdens het aanvullend onderzoek wat daarop werd gedaan zijn sporen aangetroffen die duiden op seksueel misbruik. De nabestaanden van het meisje zijn op de hoogte gesteld van de uitkomsten van het onderzoek.

De rechter-commissaris heeft de 26-jarige Rotterdammer, in wiens woning Jennefer levenloos werd gevonden, op 12 oktober voor 14 dagen in bewaring gesteld. De man werd in de nacht van 10 oktober aangehouden op verdenking van onttrekking van het meisje aan het gezag van haar ouders.

Seksueel misbruik
Enige tijd later werd in zijn woning het lichaampje van het kind gevonden. De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag, en onttrekking aan het gezag. Op basis van de resultaten van het aanvullende onderzoek wordt de verdenking uitgebreid met seksueel misbruik.

Het onderzoek wordt de komende tijd voortgezet. Onder andere worden nog getuigen gehoord en nader technisch onderzoek gedaan.
Provincie:
Tag(s):