vrijdag, 14. oktober 2011 - 17:51

Omgebrachte vrouw (18) waarschijnlijk gewurgd door ex-vriend (20)

Leiderdorp

Uit sectie, uitgevoerd door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), is gebleken dat de 18-jarige vrouw uit Leiderdorp door een misdrijf, namelijk verwurging om het leven is gekomen. 'Het lichaam is op vrijdag 14 oktober vrijgegeven aan haar familie', meldt de politie vrijdag.

De politie trof het lichaam van de vrouw op woensdag 12 oktober rond 00.20 uur aan in haar woning.

Ook het lichaam van de 20-jarige man uit Den Haag is op vrijdag vrijgegeven. De ex-vriend van de 18-jarige vrouw is door zelfdoding, namelijk verhanging om het leven gekomen. Zijn lichaam werd op dinsdag 11 oktober rond 23.00 uur in zijn woning aan het Regentesseplein in Den Haag aangetroffen.

De politie houdt er nog steeds rekening mee dat er een verband is tussen de dood van de 18-jarige vrouw en de zelfdoding van de Hagenaar. De politie doet hier grondig onderzoek naar. Zij heeft inmiddels met verschillende getuigen gesproken, waaronder personen in de directe omgeving van de 18-jarige vrouw en de 20-jarige man.

Ook heeft zij onder andere technisch en tactisch onderzoek gedaan bij de woning van de vrouw aan de Koningstraat in Leiderdorp. Het onderzoek is op dit moment nog niet afgerond en daarom kan de politie nog geen uitsluitsel geven over het verband tussen de dood van de Leiderdorpse en de Hagenaar.
Provincie:
Tag(s):