vrijdag, 11. februari 2011 - 13:58

Omgekomen man A58 in verband gebracht met groot drugstransport

Ulvenhout

De Nationale Recherche heeft dinsdag drie mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het drugstransport. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Eén van hen is de huurder van de loods in Rucphen, een 54-jarige man uit Hoeve. De andere verdachten zijn een 57-jarige Rotterdammer en een 34-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit.

Ongeluk A58 Ulvenhout
De Colombiaan kon dinsdagavond worden aangehouden op de snelweg A58 bij Ulvenhout. De auto waarin hij meereed, raakte met zeer hoge snelheid betrokken bij een ongeluk.

Venezolaan overleden
Een medeverdachte, een 47-jarige Venezolaan, raakte daarbij zwaar gewond en overleed 's nachts in het ziekenhuis. De bestuurder en een vierde inzittende zijn na het ongeluk verdwenen.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten en de loods in Rucphen is beslag gelegd op laptops, mobiele telefoons, documenten en een auto. Ook de auto die op de A58 verongelukte, een Audi S8 met vervalste kentekenplaten, is in beslag genomen.

Drugsvangst van 145 kilo cocaïne
De Douane en de Nationale Recherche hebben in de Rotterdamse haven 145 kilo cocaïne onderschept in een container die afkomstig was uit Peru. De drugs waren verborgen in de haspel van een lier.

Twee speurhonden van de Douane reageerden positief nadat een gaatje was geboord in de haspel. De drugs hebben een waarde van vijf miljoen euro. Verborgen in een dichtgelaste stalen buis in de kern van de haspel werden 47 ronde en rechthoekige pakketten met cocaïne ontdekt.

De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) is de container gevolgd toen deze vorige week vrijdag is afgeleverd in Spijkenisse. De lier is daar uit de container gehaald en deze week op dinsdag naar een loods in Rucphen gebracht.

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):