dinsdag, 5. juli 2011 - 19:18

Onbekende hakt op Eindhovenaar in met bijl

Sneek

Een nog onbekende man heeft zaterdagochtend in de Wijde Noorderhorne een 41-jarige inwoner van Eindhoven aangevallen en geraakt met een bijl. Zo meldt de politie dinsdag.

In de nacht van vrijdag 1 juli op zaterdag 2 juli rond was de 41-jarige samen met een 41-jarige inwoner van ’s-Hertogenbosch uit geweest in Sneek. Rond 2.40 uur haalden ze een snack uit een automatiek in de Wijde Noorderhorne. Hier sprak Eindhovenaar een vrouw aan die achter het stuur van een geparkeerde auto zat. Vervolgens ontstond een woordenwisseling tussen de 41-jarige Eindhovenaar en de bestuurster.
Een man die als pasagier in de auto zat stapte uit en haalde een bijl uit de kofferbak. Met deze bijl liep hij vloekend en tierend naar de Eindhovenaar en haalde naar hem uit. Het slachtoffer kon de klap afweren maar werd geraakt en liep een diepe wond aan zijn arm op. De dader liep terug naar de auto en deze reed met hoge snelheid weg in de richting van de Kruizebroederstraat. Via 1.1.2 zijn de hulpdiensten gewaarschuwd en het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Onderzoek
Uit het politie onderzoek kwam vast te staan dat de dader gebruik maakte van een donkerkleurige, oud model, Opel voorzien van Nederlandse kentekenplaten. Op het achterraam zat een ruitenwisser. Volgens een getuige zaten in het kenteken de cijfers 1 en 2 en mogelijk de letters SF of een combinatie hiervan. De bestuurster sprak een buitenlandse taal mogelijk Slavisch of Pools. De dader sprak Nederlands maar gebruikte ook Slavische- of Poolse woorden.

Foto
Door een getuige is met behulp van een camera op zijn mobiele telefoon, een foto gemaakt. Helaas staat de dader niet geheel op en is zijn gezicht niet te zien. Wel is een gedeelte van zijn kleding te zien.

Signalement man
- blanke man
- leeftijd tussen de 20 — 30 jaar oud
- lengte tussen de 1.60 — 1.70 meter
- blond, stekelig haar
-- droeg een grote ring in zijn linker oor

Rond het tijdstip van het voorval, zaterdag 2 juli rond 02.40 uur, was er redelijk veel publiek in de Wijde Noorderhorne aanwezig. De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige van dit voorval zijn geweest of die de de donkerkleurige Opel hebben gezien. Mensen die aan de hand van het opgegeven signalement, al dan niet in combinatie met de gebruikte auto, de gezochte man denken te herkennen worden verzocht direct met de politie te bellen.
Provincie:
Tag(s):