zondag, 11. september 2011 - 10:38

Onbekende scooterrijder mishandelt Zwollenaar met kettingslot

Zwolle

Een 37-jarige Zwollenaar deed op vrijdagmiddag 9 september aangifte van mishandeling en poging doodslag. Dit heeft de politie laten weten.

De man reed samen met een collega rond 14.00 uur met zijn auto over de Mozartlaan richting de Bachlaan toen vanuit de Handellaan een scooterrijder de weg op kwam rijden.

Slaan met kettingslot
De Zwollenaar moest hard remmen en uitwijken om de scooterrijder te kunnen ontwijken. Toen hij kort daarop zijn auto parkeerde bij de Glenn Millerflat aan de Palestrinalaan stond de scooterrijder achter hem en probeerde de Zwollenaar te slaan met een kettingslot.

Hierop ontstaat een worsteling waarbij de scooterrijder de Zwollenaar met het kettingslot probeert te wurgen. De Zwollenaar wist uiteindelijk te ontkomen maar kreeg meerdere klappen en schoppen van de onbekende scooterrijder.

Alhoewel de politie snel ter plaatse was, wist de scooterrijder te ontkomen. De politie zoekt getuigen van de mishandeling of mensen die de man herkennen aan zijn signalement.

Het gaat om een blanke man van ca 1.85 a 1.95 m lang met donker haar en een stoppelbaardje. De man heeft een normaal postuur en droeg een zwart/grijze korte jas, een lichtgekleurd shirt en een donkere helm.

De man reed op een zwarte scooter met twee buitenspiegels. Onder het stuur zat een zilveren embleem. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):