vrijdag, 19. augustus 2011 - 14:18

Onderzoek brandstichtingen hotel afgerond

Berg en Dal

De Districtsrecherche van Tweestromenland is bezig met het opmaken van het dossier van een onderzoek naar een reeks brandstichtingen bij een hotel in Berg en Dal. Die vonden plaats in de maand juni.

Een 19-jarige Nijmegenaar werd aangehouden als verdachte. Hij heeft 7 van de 9 zaken bekend.

Zowel politieteam Groesbeek als de Districtsrecherche is volop met het onderzoek bezig geweest. Politieagenten hebben, zowel opvallende als onopvallende, surveillances gedaan in de omgeving van het hotel.
Een werknemer van het hotel betrapte de 19-jarige verdachte eind juni op heterdaad. Woensdagavond 29 juni werd de verdachte in zijn woning in Nijmegen aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld. Deze inverzekeringstelling werd lopende het onderzoek nog een keer verlengd. Onder meer werden brandjes gesticht in afvalcontainers, struikgewas, vitrage en in een opslagruimte. Later bleek dat de 19-jarige, die in het kader van opleiding in het hotel werkte, steeds in dienst was als er brand was. De recherche heeft van diverse getuigen verklaringen opgenomen. Namens het hotel is aangifte gedaan van de brandstichtingen.

In het hotel werden meerdere goederen die gebruikt werden voor de brandstichtingen, zoals aanmaakblokjes en spiritus, veilig gesteld en in beslag genomen voor verder onderzoek.

De aanleiding bleek gelegen in een gedeeltelijk slechte beoordeling over zijn functioneren tijdens de opleiding. Tijdens de verhoren bekende de 19-jarige uiteindelijk zeven brandstichtingen. Proces-verbaal tegen de Nijmegenaar wordt opgemaakt.

Het rechercheonderzoek is hiermee afgerond. Het dossier is klaar en inmiddels naar het Openbaar Ministerie verzonden.

In het onderzoek werden aanvankelijk drie jongens van 16 jaar uit Berg en Dal aangehouden, die zich toen de brandstichtingen aan de gang waren, ophielden bij het hotel. Uit verder onderzoek is van hun betrokkenheid niets gebleken. Hun zaak zal daarom geseponeerd worden. De jongens en hun ouders, alsmede het hotel, zijn hierover geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):