maandag, 10. januari 2011 - 21:19

Onderzoek cv-installaties Haveltermade in volle gang

Meppel

De gemeente Meppel heeft vrijdag, in overleg met Woningcorporatie Woonconcept, besloten de (44) verwarmingsketels in de woningen in de complexen aan de Thorbeckelaan, de Piersonstraat en de Donker Curtiusstraat af te sluiten. In totaal maken inmiddels 21 mensen gebruik van een vervangende verblijfsvoorziening. En is Woonconcept druk bezig met een plan van aanpak rondom de cv-installaties.

Dit weekeind heeft Woonconcept nogmaals contact opgenomen met alle betrokken bewoners, om na te gaan of ze bij hun beslissing zijn gebleven qua verblijf in hun woning. In totaal hebben 21 bewoners gebruik gemaakt van het aanbod om elders te verblijven. Daarnaast is er nog een aantal bewoners die de voorkeur geven om bij familie of vrienden te verblijven.

Woonconcept is op dit moment volop bezig met te onderzoeken hoe het probleem met de cv-ketels zo goed en snel mogelijk is op te lossen, zodat bewoners weer comfortabel kunnen wonen. Hierbij wordt sinds afgelopen weekend samengewerkt met een team van specialisten. Alle mogelijkheden worden bekeken en verschillende opties worden tegen het licht gehouden. Woonconcept heeft aan de bewoners toegezegd dat ze voor aanstaande vrijdag 14 januari meer duidelijkheid zullen geven over de vervolgacties.

In diverse media wordt de suggestie gewekt dat burgemeester Jan Westmaas gezegd zou hebben dat alle cv-installaties vervangen zouden worden. Deze woorden zijn noch door de burgemeester, noch door andere betrokken partijen geuit. Hoe dit misverstand in de wereld is gekomen is voor betrokkenen dan ook een raadsel. Door de betrokken partijen is aangegeven dat de kachels vrijdagavond uitgeschakeld zouden worden, dat Woonconcept verder gaat met het onderzoek en dat er een plan van aanpak komt voor problematiek rondom cv-installaties.

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar het noodlottig ongeval met koolmonoxide op eerste kerstdag in een appartement aan de Thorbeckelaan in Meppel. De verwachting is dat eind januari de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn. Op dit moment kan en mag in het kader van het onderzoek geen informatie over dit onderzoek verstrekt worden.
Provincie:
Tag(s):